Tietoa meistä

Meidän tehtävämme on kehittää ja ylläpitää maailman parasta palvelua elinikäiseen oppimiseen ja ammatillisten taitojen jakamiseen.

Haluamme luoda maailman, jossa kokemus ja taito siirretään tekijältä toiselle nopeasti ja kustannustehokkasti siten, että jakaja saa siirtämälleen arvolle korvauksen. Tiimimme saapuu töihin auttaakseen yhä useampaa pärjäämään ja etenemään riippumatta asemasta, oppiarvosta tai varallisuudesta.

Arvostamme osaamisen jakamista, luottamista toisiin, arvon antamista työlle, mahdollisuuksien antamista ja saamista, pärjäämistä, itsetunnon vahvistamista, yrittäjyyttä, keskustelua ja ihmisten aitoa kohtaamista.

Osaamattomuus ja oppiminen ovat arkoja aiheita, joten vaalimme toista ihmistä arvostavaa, asiallista ja kannustavaa kanssakäymistä. Kannustamme rakentavan kritiikin antamiseen ja vastaanottamiseen, mutta poistamme vihapuheen ja solvauksen esittäjät alustaltamme.

Taitoja, mahdollisuuksia, pärjäämistä – aitoina kohtaamisina

Superlect on elinikäiselle oppimiselle sielunsa myyneen kotimaisen yrittäjäkolmikon vastaus ongelmaan, joka puhuttaa ihmisiä kodeista ja työpaikoista aina EU-komissioon asti: Miten turvataan osaaminen, työllisyys ja yrittäjyys digitalisaation ja alustatalouden aikana?

Tieto on kyllä verkossa, vaan kokemus ja ymmärrys eivät. Alustatalous, keikkatalous, freelance-talous, mikroyrittäjyys… millä nimellä sitä kutsutkin, ilmiö muuttaa maailmaa vastustamattomasti ja jättää työelämään vain kaksi vaihtoehtoa; jatkuva taitojen päivittäminen tai osaaminen vanheneminen.

Meistä on väärin, että kaikkien aikojen taitavimmat nuoret kohtaavat työttömyyttä samalla, kun työnantajat valittavat osaajapulaa. Sekin on väärin, että kouluista valmistuu työttömiä ja jatkokoulutusten hinnat hipovat pilviä. Pelastajaksi lupaillut videokoulutukset, webinaarit ja luokkahuoneiden digitalisaatio eivät ole lunastaneet niille asetettuja odotuksia – välillä jopa päinvastoin. Vahvimmat oppimistulokset syntyvät tutkitusti ihmisten aidoissa tosielämän kohtaamisissa.

Superlectin perustajat ovat toteuttaneet läpi työuransa mallia, missä ensin tehdään, tehdessä opitaan ja heti seuraavaksi opetetaan uudet taidot eteenpäin pienryhmässä. Ja kun on opetettu, aloitetaan uuden opettelu. Työn ohella kouluttaminen on rikastanut perustajien työtä inspiroivalla vaihtelulla, arvokkailla verkostoilla ja omien taitojen lujittumisena sadoissa tilaisuuksissa ja tarjonnut kohtaamisia tuhansien ihmisten kanssa.

Sitten syttyi oivallus; Entä jos kaikki koulutus toimisi näin? Superlect oli syntynyt!


Antti Jäänvirta

CEO
antti@superlect.com


Sampo Leino

CMO
sampo@superlect.com


Anton Valle

CTO
anton@superlect.com