Meillä on ollut palvelun avaamisesta asti selkeä manifesti. Kouluttajan täytyy tarjota arvoa koulutettavan työhön. Arvoa, josta tulee saada rahallinen korvaus. Maksu, jota vastaan sisältö lopuksi arvioidaan ja joka sitouttaa molempia osapuolia. Miksi siis juuri nyt kannattaa harkita veloituksetonta koulutusta, niin tekijänä, kuin osallistujana?

Aloitetaan selvittämällä, että me emme saa maksuttomasta koulutuksesta pennin hyrrää. Me emme myy sivustolle mainoksia, emmekä kauppaa käyttäjien dataa. Tilin tekeminen ja koulutuksen ilmoittaminen ovat edelleen maksuttomia. Olemme vieläpä itsekin kroonisessa resurssipulassa. Kassa karttuu ainoastaan tilaisuuksista, joista peritään maksu.

Miksi silti luovuimme aiemmasta vaatimuksesta asettaa koulutettavalle minimiveloitus (oli 29€)? Aivan samoista syistä, kuin miksi kehotamme juuri sinua harkitsemaan nyt ammatillisen koulutuksen järjestämistä veloituksetta (tai huomattavasti totuttua alhaisemmalla hinnalla).

(HUOM! Emme edelleenkään katso hyvällä tilaisuuksia, jotka on järjestetty vain tuotteen tai palvelun myymiseksi. Voit luottaa siihen, että jos tarjoat aitoa ammatillista arvoa koulutuksellasi, saat asiakkaita ilman tyrkyttämistä.)

😱 Kriisi laittaa jarrut päälle uuden kokeilussa

Oli yksilö miten rationaalinen olento tahansa, häneen ei voi olla vaikuttamatta ikiaikainen psykologia – kriisissä keskity oleelliseen. Tätä hoetaan nyt jokaisessa yrityksessä ja julkisorganisaatiossa, startupeista pörssiyhtiöihin. Ensimmäisenä huomio kohdistetaan kassaan, laskujen lähettämiseen ja perintään, sekä avainasiakkaille ja työntekijöille viestintään ja lopulta kaiken ei-välttämättömäksi koetun karsintaan.

Osaamisen kehittämisessä on aina tulevaisuuden sävy mukana ja tulevaisuuden kehitysprojektit menivät juuri organisaatioissa pakastimeen ja yksiöiden prioriteeteissa kymmenen pykälää alaspäin.

💩 Taloustilanne on menossa kuralle

Nyt jos koskaan olisi kiusaus lyödä koulutuksella rahoiksi. Etätyössä tekemisiä valvotaan vähemmän ja henkilökohtainen talouskin alkaa olla kuralla. Mutta, kun nostat katseesi ylös omasta lompakostasi tajuat, että JOKAISELLA on nyt huoli omasta taloudesta. Jälleen niin yksilöillä kuin yrityksillä. Ensin varmistetaan ruoka, sitten katto pään päälle ja vasta sitten mietitään jäikö ylimääräistä muihin menoihin, joissa koulutus kilpailee yhtenä sadoista mahdollisuuksista. Yhdistettynä ylläolevaan kriisistrategiaan, missä keskitytään rönsyjen karsimiseen, vaikutus on vahva halukkuuteen kokeilla uudenlaisia maksullisia tilaisuuksia.

👻 Kriisi voi myös muuttaa – nopeasti ja paljon

Samalla kun kriisi tappaa rönsyt, se tarjoaa pikavauhtia muutokseen. Kysy vaikka opettajilta, jotka ovat hetkessä mukautuneet digitaalisten työvälineiden käyttöön. Työvälineiden, jotka ovat olleet saatavilla vuosia, mutta eivät ole ylittäneet kynnystä ottaa kokeiluun. Kynnys hävisi yhden yön aikana, kun oli pakko.

Samalla pitkästä aikaa keskiössä on taas ihminen. Kriisi tarjoaa tilaisuuden unohtaa “näin on aina tehty” -lausahdukset, kehitysohjelmat ja juhlapuheet ja katsoa mikä oikeasti tukee ihmis-lajin edustajaa työssä parhaiten tänään, tässä ja nyt. Koulujen esimerkki voi viitoittaa tietä freelancereilla ja organisaatioilla.

🔔 Hyvä kello kauas kuuluu …ja myös kauemmin

“Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas”, sanoo suomalainen sananlasku. Jo nyt monet yritykset ovat joutuneet somemyrskyyn yritettyään osoittaa häikäilemättömyyttä tai ymmärtämättömyyttä tilanteessa, missä lähes jokainen on osoittautumassa kärsijäksi pandemiassa.

Pahan veren nostattamisen sijaan nyt on tilaisuus jäädä mieleen tahona, joka halusi auttaa. Tarjota pelastusköyden tai -renkaan epätoivon hetkellä. Tämäkin kriisi menee ohi, ennemmin tai myöhemmin. Kun myrsky on laantunut, ihmisyydelle uskolliset tullaan muistamaan pitkään.

🌞 Rakennat brändiäsi kohti tulevaa

Kun hetki taas koittaa, jolloin ihmiskunta vaihtaa kriisin normaaliin, ankeuden juhlaan ja pörssit nousuun, voit tarkastella tilannetta uudelleen. Kuten aina, kriiseissä esiintyy myös luovaa tuhoa ja osa menneestä ei palaa ennalleen. Ennustamme kuitenkin, että kaksi asiaa tulevat säilymään tämän(kin) kriisin läpi. Ensinnäkin, elinikäisen oppimisen tarve jatkaa lisääntymistään. Toisekseen, kilpailu pitää jälleen huolen siitä, että uuden oppimiseen käytetään myös rahaa. Enenevissä määrin.

Tässä tilanteessa, kysy itseltäsi, kumpi nyt on vahvempi? Hintalappu ilman yhtäkään asiakasarviota, vai moninkertainen hintalappu todistettujen asiakasarvioiden kanssa? Meillä on jo nyt kokemusta, että kouluttajan profiilia ja arvioita näyttämällä on voitettu paitsi lisää koulutettavia, jopa konsultointikeikka. Millä sinä parhaiten todistat työmarkkina-arvosi?

💰 Saat nyt osallistujana enemmän

Vielä kuukausi sitten karsastimme ilmaisia webinaareja ja koulutuksia. Tilaisuudet oli usein järjestetty, tai ne vain huomaamatta ajautuivat, kertomaan lähinnä järjestäjän omasta työstä, tai myymään järjestäjän palveluita. Lisäksi ilmaisilla webinaareilla tavoiteltiin usein massaa, jolloin yksittäisen osallistujan anti jää laihaksi ja järjestäjä edelleen ilman korvausta.

Nyt uudessa tilanteessa kouluttajilla on lujempi motivaatio kuin koskaan tarjota konkreettista ja ammatillisesti eteenpäin rakentavaa sisältöä ilman veloitusta.

“Elämän tarkoitus ei ole olla onnellinen. Se on olla hyödyllinen, kunniallinen, myötätuntoinen. Saada luoda jokin merkitys sille, että elit – ja elit hyvin.” ― Ralph Waldo Emerson